ВІДДІЛЕННЯ МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ

 

 
 

 

 

 

 

Вакуленко Тетяна Іванівна

завідувач відділення

 
 

Вакуленко Тетяна Іванівна

лікар фізичної та реабілітаційної медицини

 

лікар-спеціаліст

Бондарь Ніна Валентинівна

лікар фізичної та реабілітаційної медицини

лікар-спеціаліст

Бєлкова Лариса Миколаївна

лікар фізичної та реабілітаційної медицини

лікар-спеціаліст

Овчаренко Оксана Василівна

лікар фізичної та реабілітаційної медицини

лікар-спеціаліст

Сущенко Світлана Віталіївна

лікар-психолог

лікар-спеціаліст

 

 

 

Кочерга Ольга Олексіївна
вища категорія

Відділення медичної реабілітації працює за трьома пакетами НСЗУ, а саме:

  • 25 пакет: Медична реабілітація немовлят, які народилися передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя.

  • 53 пакет: Реабілітаційна допомога дорослим і дітям у стаціонарних умовах.

  • 54 пакет: Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в амбулаторних умовах.

  •  

  • Для отримання реабілітаційної допомоги пацієнт повинен мати електронне направлення на медичну реабілітацію від лікуючого лікаря.

 
У відділенні працюють фахівці:

  • Лікар фізичної та реабілітаційної медицини 

  • Лікар – психолог

  • Психологи

  • Логопеди

  • Фізичні терапевти

  • Ерготерапевт

  • Асистенти фізичного/ерготерапевта

  • Сестри медичні

 
    З  фахівців створена мультидисциплінарна реабілітаційна команда, яка працює у відділенні медичної реабілітації та стаціонарному відділенні медичної реабілітації.
    В 2023 році було створено відділення стаціонарної медичної реабілітації на 20 ліжок.
Для цього закуплене все необхідне обладнання, згідно вимог НСЗУ.
 

У відділенні з успіхом впроваджуються нові методи реабілітації :

  • кінезійтейпування,

  • Шрот-терапія,

  • Бобат-терапія.

Реабілітаційні послуги надаються дітям з ортопедо-травматологічною та неврологічною патологіями, а також післятравматичному періоді.
 

Для цього використовується різноманітне обладнання:
 

Кінезіотерапевтична клітка
її використовують з метою відновлення роботи ослаблених або ж спазмованих груп м’язів.
 
Конструкція представлена в вигляді металевого каркаса з комплексом еластичних тяжів різного розміру, один кінець яких кріпиться до решітки, а інший має манжету для утримання пацієнта.
 
Завдяки можливості регулювання довжини тяжів, в кожному клінічному випадку створюється певна сила та її направлення на окремі ділянки тіла, що дозволяє підвішувати хворого, тим самим забезпечуючи необхідне навантаження на певні групи м’язів, або ж їхнє розслаблення.
 
Металева реабілітаційна клітка використовується з метою проведення ряду вправ з фізичної реабілітації, які тренують ослаблені м’язові структури, що значно підвищує їх рівень функціонування.

Ходунці

призначені для підтримки вертикального положення і ходьби людей з вираженими порушеннями опорно-рухового апарату.

 

Тренажер універсальний
(стіл реабілітаційний)

призначений для відновлення рухомих функцій дрібної моторики кісток пальців. Застосовується після травм опорно-рухового апарату, при захворюванні центральної та периферичної нервової системи, хворими на ДЦП.
 
Дана конструкція використовується при обмеженні амплітуди рухів у суглобах і розвитком контрактур; вираженому зниженню сили та витривалістю м’язів пошкоджених кінцівок; проблемах координації рухів на фоні набряків та болю; зниженню чутливості пальців рук.

 

Бруси з перешкодами
призначені для навчання та вдосконалення функції ходьби, для людей, які мають ортопедичні захворювання нижніх кінцівок, неврологічні захворювання, наслідком яких є втрата або порушення ходьби ; застосовуються для тренування підйому ніг та переступу, тренування координації рухів та вміння підтримувати рівновагу.

 

Вертикалізатор
спеціалізоване реабілітаційне обладнання, головне завдання якого — пом'якшення і профілактика негативних наслідків тривалого сидіння або лежання.

 

THERA-Trainer mobi
це маленький та зручний моторизований тренажер для ніг та верхньої частини тіла. Маленький "універсал" оснащений високопродуктивним двигуном, що дозволяє тренувати ноги або верхню частину тіла за допомогою мотора (пасивний),  або активними рухами
(з власною м'язовою силою)

Сходи з похилою площиною з електричним регулюванням висоти
це універсальна система для реабілітації нижніх кінцівок, призначена для здобуття навичок ходьби, самостійного підйому сходами і похилими площинами після перенесених травм хребта, неврологічних захворювань, ампутації і протезуванні нижніх кінцівок. Має електричне регулювання висоти сходинок від 0 до 150 мм і куту нахилу похилої площини від 6 до 15° за допомогою дистанційного пульта, що допомагає змінювати рівень навантаження під час проведення тренувань.

Реабілітаційні бігові доріжки
широко застосовуються в ортопедії, кардіології, спортивній медицині, неврології, а також відновлювальній медицині для відновлення нормального функціонування опорно-рухового апарату після тяжких травм, операцій тощо.

У відділенні створений простір психологічної підримки, де можна отримати психологічні та медичні консультації, взяти участь у групових заняттях для дітей.