ОНКОГЕМАТОЛОГІЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ

 

 

 
 
 
24/7 ЦІЛОДОБОВО

ШЕВЧЕНКО
Світлана Михайлівна

завідувач відділення
 

 

 

 

ЛІКАРІ ВІДДІЛЕННЯ

 

 
 

   ЛІКАР

 
 

Категорія

ШЕВЧЕНКО Світлана Михайлівна

      лікар-гематолог

вища

СКАЛЯНСЬКА Ольга Миколаївна

      лікар-онколог

вища

ЛИТВИНЕНКО Ніна Іванівна

      лікар-гематолог 

лікар-
спеціаліст

СИПКО Тетяна Іванівна

      педагог-вихователь

вища

 

 

Відділення дитячої онкогематології функціонує з 1990 року. З 1993 року входить до складу Дитячої міської клінічної лікарні. Онкогематологічне відділення - це єдине в області спеціалізоване відділення для надання кваліфікованої допомоги дітям з гематологічною та  онкологічною патологіями.

 

Відділення налічує  30 ліжок:

  • 25 – гематологічних,

  •   5 – онкологічних.

Функціонує також одне паліативне ліжко.

 

Блок хіміотерапії виділено окремо. Всі  палати у відділенні розраховані на 1-го хворого.
На базі відділення проводиться широкий спектр діагностичних обстежень:

 

лабораторні методи (загально-клінічні, біохімічні, бактеріологічні, імунологічні), функціональна діагностика, ультразвукове та рентгенологічне обстеження, ендоскопічні обстеження, лапароскопічні методи діагностики, діагностування патології органів кровотворення (кістково-мозкова пункція, спинно-мозкова пункція, біопсія).

 

В  перелік обстежень, згідно стандартам,  застосовуються такі методи  обстеження як МРТ та комп’ютерна томографія.

 

Для проведення сучасних методів діагностики лейкемії та злоякісних пухлин препарати  направляються до Референтної лабораторії клініки ОХМАТДИТ та Національного  інституту раку.

 

Перелік захворювань, з якими діти госпіталізуються до відділення:

 

  • анемії (вроджені та набуті);

  • геморагічні діатези (імунна  тромбоцитопенія,  вазопатія);

  • гемобластози (гострі лейкемії, лімфоми);

  • лімфогранулематоз;

  • солідні пухлини дитячого віку.

 

Для пацієнтів створені умови тривалого перебування. Для батьків є окрема  кухня, де можна самостійно приготувати їжу, окрім 4-х разового харчування лікарні.

 

Враховуючи тривале перебування дітей в стаціонарі, у відділенні встановлено пральні машини. Особливу увагу  приділено ігровій кімнаті, де діти мають змогу активно проводити час після медичних процедур.  Працює педагог-вихователь Сипко Тетяна Іванівна.

 

Налагоджена сучасна система діагностика та лікування хворих дітей, згідно з міжнародними протоколами та рекомендаціями. Це допомагає досягти високої ефективності лікування: 5 років безрецидивного одужання хворих на гостру лімфобластну лейкемію – 69,5%, при лімфогранулематозі близько 90%.

 

Завідувач відділенням, Шевченко Світлана Михайлівна, є лікарем вищої категорії. Вона –  кваліфікований керівник з багаторічним стажем.

 

На чолі з Світланою Михайлівною працює два висококваліфікованих лікаря: Скалянська Ольга Миколаївна (лікар вищої категорії) та Литвиненко Ніна Іванівна ( лікар–спеціаліст).

 

Колектив прагне до удосконалення, безперервного навчання та розвитку задля допомоги дітям та покращення результатів лікування.

 

Високопрофесійний колектив медичних сестер надає якісну медичну допомогу 24/7. Вони разом із молодшим медичним персоналом щодня виконують свої професійні обов’язки на вищому рівні під керівництвом старшої медичної сестри Пархоменко Марини Григорівни.

 

Увесь персонал щодня  якісно виконує свою роботу, допомагає швидкій госпітальній адаптації дітей, надає не лише медичну допомогу, а й психологічну підтримку для хворих та їх близьких. Готові ставати кращими з кожним днем - для збереження життя та здоров’я своїх маленьких пацієнтів.