Рентгенологічне відділення

Лікарі відділення:

Відповідальний лікар - Агамірова Тетяна Анатоліївна - лікар-рентгенолог, 1 категорія.
- Безугла Тетяна Григоріївна, лікар-рентгенолог, вища категорія

Середній медичний персонал, що складається з 10 ретгенолаборантів, 80% з яких мають вищу кваліфікаційну категорію, яких очолює старший рентгенолаборант Штрикуль Людмила Михайлівна - вища категорія.

Рентгенологічне відділення має в своєму складі 4 рентгенкабінета,а саме:

1. Кабінет травмпункту (1 поверх), де проводяться обстеження пацієнтів по направленню лікарів- травматологів травматологічного пункту-цілодобово ,а також пацієнтів по  направленню лікарів поліклінічного відділення №1,щоденно з 8.30-17.30.

2. Рентген кабінет стаціонару (4 поверх), де обстежуються пацієнти відділень стаціонару лікарні,щоденно з 8.00- 13.30, окрім вихідних. Оснащення:апарат рентгенологічний ЕДР 750.

3. Рентген кабінет за адресою: вул.Нікітченка 2, де обстежуються пацієнти поліклінічного відділення №2. Пн,Ср.,Чт,Пт з 8.00-14.00; Вт з 12.00 до 18.00 окрім вихідних.

4. Рентген кабінет, заадресою: П.Юрченка,що проводить обстеження пацієнтів поліклінічного відділення №3 щоденно з 8.00-14.00, окрім вихідних.

        Також у відділенні в наявностіпересувні рентген-апарати,за допомогою яких проводяться обстеження  тяжкохворих пацієнтів,які знаходяться у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії(6 поверх),а також обстеження пацієнтів в операційних лікарні та у відділеннях стаціонару лікарні(в палатах).

        Рентгенологічне відділення приймає дітей від народження до 15 років. За рік проводиться близько 23529 обстежень.

У відділенні проводяться такі обстеження:

  • органів грудної порожнини(вроджені та набуті вади розвитку, обструктивні бронхіти, пневмонії різного ступеню тяжкості, плеврити, бронхіальна астма та ін.);

  • органів черевної порожнини (вроджені та набуті вади розвитку, виявлення сторонніх тіл, кишкової непрохідності);

  • органів сечовидільної системи (мікційнацистографія, в/в екскреторнаурографія, ретроградна пієлографія);

  • кісткової системи (травматичні пошкодження різного ступеню, вроджені та набуті вади розвитку кістково-м’язової системи);

  • патології лор-органів (діагностикариносинуситів, мастоїдитів);

  • патології ендокринної системи.

Вище перераховані обстеження проводяться в стандартних та спеціальних укладках, з застосуванням  сучасних рентгеноконтрастних речовин (томогексол). В відділенні застосовуються засоби індивідуального захисту пацієнтів ,а також їх батьків(рентгенозахисні фартухи зі стійкою для дітей, для дорослих, пластини, комірці.),що постійно проходять перевірку та мають сертифікати якості.

Медичний персонал відділення постійно проходить тематичні курси удосконалення ,а також курси по підвищенню кваліфікації,з  набуттям нових практичних навичок та впровадженням сучасних методів рентгенологічного дослідження.